Званично отворен “Делта Планет”

Глас Српске
Званично отворен “Делта Планет”

Бањалука - Мирослав Мишковић, оснивач Делта Холдинга, и Милорад Додик предсједавајући Предсједништва БиХ, данас су званично отворили тржни центар “Делта Планет” у Бањалуци.

У ТЦ “Делта Планет” ће грађани моћи да пронађу бројне брендове као што су Х&М, Дормео, Н фасхион, ДМ, ЦМ, Мој маркет, Леви'с.

Отварање је започело наступом музичке групе Вива Воџ, а поред њих наступиће и Жељко Јоксимовић.

Присутни имају прилику да погледају и филм о градњи “Делта Планета” који приказује процес изградње, “од темеља до употребне дозволе”.

Мирослав Мишковић, оснивач Делта Холдинга, казао је да је ово велики дан за ову компанију.

“У овај објекат смо уложили 70 милиона евра. Делта је у реализацији овог објекта ангажовала комапанију из РС, а то је Нискоградња”, истакао је Мишковић, те се захвалио Додику, Цвијановићевој и другима који су подржали и помогли у градњи Делта Планета у Бањалуци.

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, истакао је да се Бањалука гради, те се захвалио комапнији Делта што је препознала Бањалуку и одлучила се да гради овдје.

“Ово није обичан тржни центар него један од најбољих регионалних и европских тржних центара. Ово је једно од највећих радних мјеста у Бањалуци гдје ће бити запослени бројни људи”, навео је Радојичић.

Радован Вишковић, предсједник Владе РС, нагласио је данас величанствен дан у Бањалуци.

“Овај тржни центар ће запослити преко 3.000 људи, и он самим тим омогућава Влади РС да испуњава своје циљеве, а то је запошљавање људи”, рекао је Вишковић, те додао да се у Делти има шта видјети.

Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, захвалио се Мишковићу што је изабрао баш РС и Бањалуку да овдје гради тржни центар.

“Ово јача наша увјерења да смо на правом мјесту и да је Бањалука мјесто развоја. Све је ово постигнуто заједничком синергијом”, навео је Додик, те поручио да је ово порука свима да су РС и Бањалука озбиљно мјесто за улагање.

Отварању присуствују бројне  званице из политичког, културног и друштвеног живота.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана