У понедјељак почиње ремонт постројења Термоелектране Станари

Срна
У понедјељак почиње ремонт постројења Термоелектране Станари

Станари - Термоелектрана Станари у понедјељак, 25. марта, почиње први годишњи планирани ремонт који ће трајати 35 дана, најављено је из компаније “ЕФТ - Рудник и Термоелектрана Станари”.

Вриједност ремонтних радова је око четири милиона КМ. Планиран је значајан обим радова, првенствено на котловском постројењу, као и на турбинском, системима за допрему угља и осталим, помоћним, постројењима, истичу из компаније.

За реализацију ремонтних активности биће задужен стручни кадар компаније заједно са радницима из других локалних и регионалних компанија. Током трајања ремонта блок Термоелектране бићи искључен са мреже.

Из Компаније напомињу да су пословну 2018. годину завршили веома успјешном реализацијом Плана пословања са произведених 2.056.000 мегават часова електричне енергије уз рекордну производњу угља и откривке.

У прошлој години остварен је рекорд од 3.556 часова или 148 дана непрекидног рада Термоелектране на мрежи и номиналној снази од укупно 7.600 часова, чиме је потврђена висока расположивост блока.

С циљем реализације годишњег плана производње за 2019. годину, на постројењу Термоелектране планирана су два ремонтна застоја у току године, истакли су из Компаније.

“ЕФТ - Рудник и Термоелектрана Станари” је чланица ЕФТ групе, која се бави трговином и инвестицијама у енергетском сектору, посебно у западној, средњој и југоисточној Европи. Пројекат у Станарима је највећа инвестиција у енергетски сектор у БиХ у посљедње три деценије.

“ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари” тренутно запошљава 823 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана