Суд огласио продају “Агрокомерца”

nezavisne.com
Суд огласио продају “Агрокомерца”

Велика Кладуша - Опћински суд у Великој Кладуши огласио је прву продају Робне куће “Агрокомерц”, која се налази у центру тог града, а продаја објекта укупне површине 767 квадратних метара с припадајућим земљиштем заказана је за 2. јула и вршиће се јавним надметањем.

Ради се о објекту који је више деценија био препознатљив симбол Велике Кладуше, а у посљедњих неколико година користило га је предузеће “БФ комерц”, које сели на нову локацију, у властити тржни центар надомак тог града. Процијењена вриједност ове робне куће износи непуна четири милиона марака, што значи да у првом јавном надметању не може бити продата за цијену мању од око два милиона марака, односно испод 50 посто процијењене вриједности.

Заложно право на објекту има Развојна банка ФБиХ на основу ранијег кредита који је дат “Агрокомерцу” у износу од 1,2 милиона марака. Средства остварена продајом објекта биће искориштена за намирење дуга хипотекарном повјериоцу, док ће преостала средства од продаје бити усмјерена за измирење обавеза “Агрокомерца” на основу доприноса за ПИО фонд ФБиХ.

Незванично, за ову некретнину влада велики интерес, па се очекује успјешна продаја објекта. Робна кућа је иначе некада била саставни дио “Агрокомерцовог” економског система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана