За 48 пројеката борачких удружења 200.000 КМ

Б. С.
За 48 пројеката борачких удружења 200.000 КМ

Бањалука - Град ће подржати 48 пројеката 11 удружења из области борачко-инвалидске заштите са 200.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

- Међу онима који ће бити суфинансирани у текућој години су и четири пројекта неформалног запошљавања корисника борачко-инвалидске заштите. Такође, суфинансираћемо и пројекте подршке демобилисаним борцима Војске РС кроз рекреативни боравак на мору, одржавање парастоса за погинуле борце са подручја града, тражења несталих лица и слично - нагласили су из ресорног одјељења.

Како су појаснили, у овај грант сврстана су и средства за суфинансирање обиљежавања значајних догађаја и датума из ослободилачких ратова, бесплатног превоза грађана на њихово обиљежавање, те суфинансирање активности фондација с циљем очувања ослободилачког карактера Одбрамбено-отаџбинског рата.

И за подршку редовним активностима удружења из борачке области недавно је окончан јавни позив, према којем ће 200.000 КМ бити распоређено на девет удружења. Иста сума биће издвојена и за борачка удружења којима је утврђен статус од интереса за рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана