Ускоро нова пословна зона “Јелшинград”

Срна
Ускоро нова пословна зона “Јелшинград”

Бањалука - До краја наредне седмице биће завршено уређење грађевинског земљишта на локацији нове пословне зоне “Јелшинград” у Бањалуци, у оквиру припрема за отварање ове изузетне атрактивне локације за инвеститоре, рекао је Срни начелник градског Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Раденко Лакетић.

Он каже да су правноформалне препоставке за отварање нове, друге по реду пословне зоне створене прошле седмице, измјеном регулационог плана овог дијела града.

Лакетић је прецизирао је да ће се нова пословна зона простирати на двије локације површине 2,4, односно 2,8 хектара, а да ће јој главни адут бити атрактивна локација, с обзиром на близину ауто-пута, пруге и међународног аеродрома.

Он је рекао да је ово градско одјељење већ покренуло активности уређења грађевинског земљишта за површину од 2,8 хектара, те да вриједност тих радова износи 80.000 КМ и да се очекује да би радови требало да буду завршени наредне седмице.

“Након тога, биће израђена пројектнотехничка документације за комуналну инфраструктуру која недостаје на тој локацији, а потом и расписивање јавне набавке за извођача радова”, рекао је Лакетић.

Он је додао да ће, по завршетку грађевинских радова, бити створени услови да потенцијални инвеститори започну изградњу својих пословних објеката.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана