У Бањалуци поново почело гријање

Срна
У Бањалуци поново почело гријање

Бањалука - Бањалучко предузеће “Еко-топлане” јутрос је поново почело са гријањем, због таласа захлађења најављеног током ове седмице. Гријање је настављено након што су у петак, 10. маја, “Еко-топлане” у договору са градом Бањалука донијеле одлуку о прекиду ремонта и припреми система за поновну испоруку топлотне енергије.

“Иако су испуњени услови за званични завршетак сезоне гријања, а испорука топлотне енергије обустављена крајем прошлог мјесеца, имајући у виду чињеницу да жЕко топланеж грију велики број школа, вртића, јавних установа, али и више од 20.000 стамбених и пословних простора у највећем граду Републике Српске, одлучено је да се прекине започети ремонт и поново крене са испоруком топлотне енергије”, саопштено је из “Еко-топлана”. У саопштењу је наведено да се испорука топлотне енергије врши фазно по дијеловима града и објектима, у складу са техничким могућностима.

“Током протекла три дана, двадесетчетворочасовним ангажманом свих људских и техничких ресурса жЕко-топланаж, након прекида започетог ремонта, успјели смо у кратком року обавити веома обиман и захтјеван посао, припремити систем даљинског гријања за испоруку енергије и започети поновни процес производње и испоруке топлотне енергије”, наведено је у саопштењу.

Из “Еко-топлана” подсјећају да су након завршетка сезоне већ започели са припремама за наредну сезону, као и да су били затворени сви вентили и конзервирани котлови, а у петак су сви ти радови обустављени и почеле су припреме система за поновно пуштање у погон.

Из овог предузећа апеловали су на кориснике, који су самоиницијативно започели радове на унутрашњим инсталацијама, да их одмах обуставе и врате инсталације у функционално стање, како не би дошло до цурења воде, односно поплава у стамбеним или пословним просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана