Средњошколски дом прославио Светог Ћирила и Методија

И. К.
Средњошколски дом прославио Светог Ћирила и Методија

Бањалука - Ломљењем славског колача, пјесмом и игром, уз трпезу љубави, ученици и управа Средњошколског дома у петак су прославили крсну славу Свети Ћирило и Методије.

- Поводом прославе крсне славе приредили смо свечану академију, чији су програм током ове школске године вриједно припремали ученици нашег дома на музичким, литерарним и другим секцијама - казао је директор Средњошколског дома Бранислав Видић. Обиљежавању манифестације присуствовао је и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић.

- Веома је важно да његујемо православну традицију прослављања крсне славе. Надам се да ће је ученици овог дома са радошћу дочекивати и славити и наредних година, са још бољим резултатима и успјесима у школи - рекао је Ђокић.

У дому тренутно борави 240 ђака, који су веома задовољни смјештајем и условима у њему. Многи од њих ће се и сљедеће године пријавити на конкурс за становање у овој установи.

- Живот у дому помогао ми је да се већ са 15 година на неки начин осамосталим. Поред тога са цимеркама сам склопила пријатељства за читав живот - рекла је ученица Технолошке школе Анђела Ђукић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана