“Плави телефон” 2018. позван 3.300 пута

И. К.
“Плави телефон” 2018. позван 3.300 пута

Бањалука - Линија помоћи и пријатељства “Плави телефон” иза себе има пет успјешних година пословања, 9.000 позива, 15 волонтера и велику захвалност својих корисника, а постигнути успјех у претходној години налазимо у чињеници да је наша слушалица подигнута чак 3.300 пута, рекла је координатор “Плавог телефона” Сњежана Ивановић.

- Линија под називом “Плави телефон” постоји од 2013. године. Наша жеља је да свако дијете чује за нас, а да смо све популарнији говори 3.300 позива у претходној години, што чини више од трећине од укупног броја - казала је Ивановићева за “Глас Српске”.

Циљ пројекта је савјетодавно пружање помоћи младима, а позиви су се најчешће односили на злостављање и насиље, породичне и школске проблеме, те физички изглед.

- Најчешће добијамо позиве од дјеце која су жртве насиља и злостављања, због чега и јесте покренута линија. Поред тога имамо и велики број позива младих који имају проблема у породици или са вршњацима, као и тешкоће у вези са учењем. Издвојила бих и позиве са темом сексуалности, сексуалног и репродуктивног здравље, гдје дјеца и млади обично желе да се више информишу - истакла је Ивановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана