На Раковачким барама гради се велико складиште за потребе цивилне заштите

Срна
На Раковачким барама гради се велико складиште за потребе цивилне заштите
На Раковачким барама гради се велико складиште за потребе цивилне заштите

Бањалука - У оквиру изградње великог магацина за Цивилну заштиту и ватрогасну службу у бањалучком насељу Раковачке баре, вриједног 650.000 КМ, завршени су земљани радови и у току је подизање челичне конструкције за објекат, саопштено је из градске управе.

Шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун рекао је да ће, чим временске прилике дозволе, почети и изградња темељне плоче. “Осим за потребе цивилне заштите, што му је примарна сврха, овај објекат ће олакшати и рад Одјељењу за саобраћај и путеве, јер ће у њему моћи складиштити со и материјал за Зимску службу”, напоменуо је Ћућун.

Према његовим ријечима, магацин ће, осим за складиштење средстава, служити и у ванредним ситуацијама за подјелу униформи, те личне и заједничке опреме у случају потребе спасавања.

“У објекту ће бити складиштен и материјал за заштиту од поплава, те машине које посједујемо за пуњење врећа. Такође, биће опремљен и административним простором и канцеларијом за задуживање опреме”, рекао је Ћућун.

Велики монтажно-демонтажни објекат гради се у кругу “Паук” службе на Раковачким барама, на површини од око 1.300 метара квадратних.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана