Кружни ток на Лаушу готов до 20. јуна

ATV
Кружни ток на Лаушу готов до 20. јуна

Радови на изградњи кружног тока код ресторана “Сирано” на Лаушу, напредују предвиђеном динамиком, а радови би требали бити окончани до 20. јуна, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче да ће ускоро бити формиран и импровизовани, привремени, кружни ток како би се наставили радови без обуставе саобраћаја.

“По тренутној динамици, ова кружна раскрсница требала би бити готова до 20. јуна, када је, по уговору са извођачем, и рок за завршетак радова. Према неким назнакама, могуће је да радови буду завршени и прије овог рока”, казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Како истиче, саобраћај се, због извођења радова, одвија успорено али нема застоја и великих гужви, од чега се првобитно страховало с обзиром на изузетно густ саобраћај у овом дијелу града.

“За сада нема потребе за потпуном обуставом саобраћаја. А, уколико то буде потребно, од извођача ћемо тражити да то буде у што краћим интервалима како не би долазило до загушења у саобраћају”, наглашава он.

Изградња овог кружног тока, од велике важности за проток саобраћаја у овом дијелу града, изводи се у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града. Пројекат, вриједан 650 хиљада марака, финансирају Путеви Републике Српске, пошто се ради о магистралном правцу.

Поред бржег саобраћаја, мјештани Лауша би ускоро требали добити и нови простор за друштвене садржаје. У току је, наиме, градња заједничког објекта полицијске станице и мјесне заједнице Лауш, у оквиру које ће бити изграђена и велика сала за друштвене садржаје.

Уз ове пројекте, на Лаушу ће у догледно вријеме бити отворена још два велика градилишта – нова саобраћајница између Паприковца и Лауша (преко воћњака некадашње “Економије”) и спортска дворана уз школу “Свети Сава”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана