Кружни ток на Лаушу готов до 20. јуна

ATV
Кружни ток на Лаушу готов до 20. јуна
Кружни ток на Лаушу готов до 20. јуна

Радови на изградњи кружног тока код ресторана “Сирано” на Лаушу, напредују предвиђеном динамиком, а радови би требали бити окончани до 20. јуна, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче да ће ускоро бити формиран и импровизовани, привремени, кружни ток како би се наставили радови без обуставе саобраћаја.

“По тренутној динамици, ова кружна раскрсница требала би бити готова до 20. јуна, када је, по уговору са извођачем, и рок за завршетак радова. Према неким назнакама, могуће је да радови буду завршени и прије овог рока”, казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Како истиче, саобраћај се, због извођења радова, одвија успорено али нема застоја и великих гужви, од чега се првобитно страховало с обзиром на изузетно густ саобраћај у овом дијелу града.

“За сада нема потребе за потпуном обуставом саобраћаја. А, уколико то буде потребно, од извођача ћемо тражити да то буде у што краћим интервалима како не би долазило до загушења у саобраћају”, наглашава он.

Изградња овог кружног тока, од велике важности за проток саобраћаја у овом дијелу града, изводи се у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града. Пројекат, вриједан 650 хиљада марака, финансирају Путеви Републике Српске, пошто се ради о магистралном правцу.

Поред бржег саобраћаја, мјештани Лауша би ускоро требали добити и нови простор за друштвене садржаје. У току је, наиме, градња заједничког објекта полицијске станице и мјесне заједнице Лауш, у оквиру које ће бити изграђена и велика сала за друштвене садржаје.

Уз ове пројекте, на Лаушу ће у догледно вријеме бити отворена још два велика градилишта – нова саобраћајница између Паприковца и Лауша (преко воћњака некадашње “Економије”) и спортска дворана уз школу “Свети Сава”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана