Боља прегледност туристичке понуде

А. С.
Боља прегледност туристичке понуде

Бањалука - Прва макета ужег градског језгра и редизајнирана функционална мапа намијењена туристима и грађанима представљене су јуче у Музичком павиљону парка “Петар Кочић”.

Макету је израдила архитекта Маја Радмановић уз асистенцију вајарке Наташе Жоле, а циљ овог пројекта је приказивање туристичке понуде и ужег градског центра са назначеним туристичким локалитетима.

Радмановићева је рекла да се размишља о томе да у догледно вријеме макета буде изложена у центру града под стаклом, те додала да постоје различити примјери градова из окружења, гдје се овакве макете налазе у оквиру градских тргова или објеката који су отворени за посјетиоце.

- Трудили смо се да мапа буде читљива грађанима, али и туристима који су први пут у нашем граду - рекла је Радмановићева.

Директорица Туристичке организације Ирена Радојевић је истакла да је мапа врло једноставна за коришћење, може да се склопи и згодна је за туристе и грађане.

- И раније смо имали мапе града, али су биле веће и незграпне. Нова, редизајнирана и функционалнија мапа ће бити дистрибуирана по хотелима како би била доступна туристима - рекла је Радојевићева те додала да је у марту 2019. у односу на исти мјесец прошле године број ноћења повећан за 26 одсто, а број долазака за осам одсто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана