Богат програм у славу народном трибуну

А. С.
Богат програм у славу народном трибуну

Бањалука - Традиционална манифестација “Кочићев збор” биће одржана од 19. до 25. августа, а из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику најављују богат програм који ће бити одржан на три локације, у Бањалуци, Стричићима и Београду.

Свечано отворење биће 19. августа 2019. године у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске и том приликом биће презентован пројекат “Соба сјећања Петра Кочића”, којим ће на иновативан начин бити приказани живот и књижевно дјело славног писца.  И ове године биће одржано низ културних манифестација којим ће бити промовисано стваралаштво великог народног трибуна и његовог краја, као што су змијањски вез, књижевност и сликарство.

- Велико финале “Кочићевог збора” 25. августа биће у родном мјесту народног трибуна, Стричићима, уз традиционалне борбе бикова за награду “Јаблан” те такмичења у народним играма и вјештинама. Ова манифестација има велики значај за град и увршћена је у календар културних манифестација града - наводе у одјељењу.

До 30. јуна отворен је и јавни позив за додјелу “Кочићеве награде”, признања које се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана