Завршетак Зеленог моста тек у мају

nezavisne.com
Завршетак Зеленог моста тек у мају

Бањалука - Зелени мост још није завршен иако је, према уговору, предвиђени рок за његов завршетак био 15. априла, а градоначелник Игор Радојичић је рекао да ће због тога извођач радова морати да плати пенале.

“Рок за завршетак моста је пробијен јер је овај пројекат требало да буде реализован до 15. априла, али мост још није завршен, тако да ће се даље поступати по уговору, што значи да ће извођач морати да плати пенале”, казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, мање је битно да ли ће бити кажњени одређеним износом, јер инсистирају да извођач што прије заврши ове радове.

“Тако да се надам да ће грађани у току прољећа добити један потпуно нов и савремен мост”, истакао је Радојичић.

Додао је да ови радови касне из више разлога, јер извођач није могао радити на мосту у зимском периоду, затим прилаз градилишту је био прилично комплексан, али и у појединим интервалима се није радило довољним интензитетом.

Раденко Црногорац, директор “Приједорпутева”, који изводе ове радове, каже да би Зелени мост требало да буде завршен до краја маја.

“Без обзира на нечије жеље, уговорне обавезе, пенале, наше консеквенце, али и инвеститора, у овом тренутку је реално и очекујемо да мост буде завршен до краја маја”, рекао је Црногорац.

Додао је да им је жао што су прихватили првобитни рок од пет мјесеци и што се нису жалили у фази тендера на нереално постављен рок.

“И тада се знало да ти радови не могу бити урађени у том временском периоду”, рекао је Црногорац.

Додао је да је читав низ фактора утицао на радове од почетка посла, а да су то временски услови, ниво ријеке Врбас, усклађивање пројектне документације и повећање обима неких радова, те да ту има грешака и извођача, али и свих учесника у пројекту.

Грађани кажу да ови радови предуго трају, али да се надају да ће бити завршени ускоро и да ће коначно добити нови мост.

“Овај мост је неопходан и многи грађани једва чекају када ће бити отворен, јер тренутно морају да иду околним путем да би стигли са једне обале Врбаса на другу”, рекао је Младен Р. из Обилићева.

Сматра да ће се, након што мост буде пуштен у функцију, и гужве у граду знатно смањити.

Изградња овог моста, који ће спојити насеља Обилићево и Кочићев вијенац, почела је у јулу прошле године. Првобитни рок за изградњу био је пет мјесеци, након чега је продужен за 15. април, а вриједност ових радова је око 2,2 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана