“Велики брат” у школском дворишту у Обилћеву

nezavisne.com
“Велики брат” у школском дворишту у Обилћеву

Бањалука - Основна школа “Петар Петровић Његош” у Обилићеву добиће видео-надзор у дворишту школе, чиме ће бити повећана безбједност ученика, потврдила је Ђорђа Грајић, директорица ове школе.

“Дио школског објекта обезбијеђен је камерама, али школско двориште није и то нам је приоритет, да би у вечерњим сатима били безбједнији сви ђаци који долазе на ваннаставне активности и разне секције које се одржавају у нашој школи”, казала је Грајићева.

Оливер Гачић, предсједник Савјета мјесне заједнице Обилићево, рекао је да је Савјет у договору са школом и родитељима предложио постављање камера у двориште ове школе о оквиру малих пројеката, које су предлагале мјесне заједнице.

Додао је да су се усагласили да им је најбитнија безбједност ученика, те би реализацијом овог пројекта школа требало да добије четири камере.

Камере се тренутно налазе на дијеловима школског објекта, али су им потребне камере које би покриле прилаз школи и школско двориште.

Након постављања нових камера комплетан школски простор и двориште  били би обезбијеђени видео-надзором.

“Тренутно имамо пет камера, и то се показало као корисно и значајно што се тиче безбједности, али и у разјашњавању разних проблематичних ситуација”, истакла је Грајићева.

Родитељи сматрају да би све школе и школска дворишта требало да буду обезбијеђени видео-надзором ради веће сигурности дјеце.

“Радује ме вијест да би и школско двориште требало да добије видео-надзор, јер ће тиме бити сигурније за дјецу. Њихова је безбједност најважнија. Моја кћерка сљедеће године треба да крене у први разред и битно ми је да се ради на безбједности ученика”, казала је Маријана П. из овог насеља.

Иако велики број школа има обезбијеђен видео-надзор, још увијек нису сви школски објекти покривени камерама.

Мирослав Попржен, предсједник Актива директора основних школа, сматра да би све школе требало да имају видео-надзор.

“Требало би се радити на томе да све школе буду обезбијеђене видео-надзором из безбједносних разлога”, рекао је Попржен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана