У Бањалуци повећан број туристичких долазака и ноћења

Срна
У Бањалуци повећан број туристичких долазака и ноћења

Бањалука - Бањалука је у септембру имала пораст броја долазака туриста од 10 одсто у односу на исти мјесец прошле године, док је број ноћења порастао за 20 одсто, речено је Срни у градској Туристичкој организацији.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Младен Шукало рекао је Срни да је Бањалука, када је ријеч о доласку туриста, за девет мјесеци имала пораст од пет одсто у односу на исти период лани, док је број ноћења порастао за шест одсто, што је "изнад свјетског просјека".


Шукало је навео да је у септембру забиљежено 8.199 долазака и 13.350 ноћења, а за девет мјесеци било је 62.748 долазака и 97.117 ноћења.

"На крају године очекујемо око 90.000 долазака, што би био приличан успјех, а што се тиче ноћења да пређемо цифру од 130.000", рекао је Шукало, који за то шансу види у увођењу јефтиних авионских линија са бањалучког аеродрома.

Шукало каже да Бањалука тренутно располаже са око 1.900 лежајева, али да тај број сваке године расте, те да би 1. децембра требало да почне да ради реконструисани хотел "Славија" са више од 100 лежајева.

Према његовим ријечима, смјештајни капацитет ће повећати и некадашњи Самачки дом на Старчевици, који располаже са око 300 кревета, али је тренутно у фази реновирања.

Шукало је напоменуо да ће прослава Нове године у Бањалуци трајати три дана, да ће наступати Харис Џиновић, Жељко Јоксимовић, Жељко Самарџић и Никола Роквић, те сматра да ће смјештајни капацитети неће бити довољни да приме све госте који одлуче да новогодишње празнике проведу у Бањалуци.

Он је подсјетио да ће у оквиру манифестације "Бањалучка зима" током цијелог децембра организован богат садржај на четири локације у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана