Радојичић: Очекујемо да Врбас буде у благом порасту током ноћи

ATV
Радојичић: Очекујемо да Врбас буде у благом порасту током ноћи

Бањалука - Очекујем да ће Врбас вечерас бити у благом порасту, и упозоравам грађане да прате ситуацију, али понављам - ова ситуација није ни близу оној из 2014. године, изјавио је вечерас Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Градски штаб за ванредне ситуације са градоначелником на челу донио је вечерас одлуку о дизању у стање приправности припадника Цивилне запштите и њиховом распоређивању на критичне тачке на подручју града.

“Зона око Врбање, и низводно од њеног ушћа у Врбас су критичне зоне. На осталим мјестима ради се о далеко мањим бујицама и потоцима”, истакао је Радојичић.

Градоначелник је додао да су подијељени додатни задаци када је ријеч о подизању јединица Цивилне заштите, распореду врећа и одређене технике.

“У суштини, Врбас је још увијек под контролом, и ниво испуштања из ХЕ Бочац је још сасвим задовољавајући. Данас је био скоро преполовљен, али обзиром да су притоке у хидроакумулацију нарасле, и да је узводно велик доток воде - поново се повећава истицање воде из хидроакумулације”, изјавио је градоначелник Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана