Новим возилом чешћи одвоз кабастог отпада

Јелена Станић
Новим возилом чешћи одвоз кабастог отпада

Бањалука - Градска “Чистоћа” је набавила ново возило са бочним утоваром за одвоз крупног отпада. Инвестиција је тешка 414.000 КМ, а ове године у плану је набавка још 500 контејнера.

Директор “Чистоће” Александар Бајић рекао је да ће се новим возилом омогућити ефикаснија и квалитетнија услуга корисницима услуга ове фирме.

- У договору са градом бићемо у могућности да чешће одвозимо отпад из мање фреквентних рејона као што су Куљани, Барловци, Чесма и Карановац, из којих је два пута седмично измјештан отпад - казао је Бајић.

Још је истакао да Правилник о одвозу отпада није мијењан од 2008. године, али да се јавила потреба за његовим измјенама због повећања количине смећа.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао представљају нове опреме, нагласио је да се повећањем кабастог отпада јавља потреба за чешћим одвожењем и набавком додатне опреме.

- Карактеристично је да је количина отпада у константном порасту, поготово у овим љетним данима, када је грађевинска сезона. Тренутно је потребно бар још 500 нових контејнера или замјена, иако смо прошле године набавили више од 200 - изјавио је Радојичић.

Истакао је да град, заједно са “Чистоћом”, има намјеру да набави још опреме за одлагање смећа, али и повећа број људи на терену.

- Постоји и проблем недостатка културе заштите животне средине код самих грађана, који бацају кабасти отпад у периоду  када није организован одвоз - рекао је Радојичић.

Трим-стаза

На радост бројних рекреативаца, завршена је изградња нове трим-стазе уз шеталиште поред Врбаса, на потезу од Ребровачког до моста “Венеција”.

- Најважније је да су љубитељи спорта на једном потезу, значи уз справе теретане добили боље услове и за трчање - казао је Игор Радојичић, који је јуче обишао стазу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана