На подручју Бањалуке нема поплављених домаћинстава, проблеми са подземним водама и бујицама

Срна
На подручју Бањалуке нема поплављених домаћинстава, проблеми са подземним водама и бујицама

Бањалука - Сви већи водотоци на подручју Бањалуке су под контролом, укључујући и Врбас, а проблеми су забиљежени на мањим, бујичним потоцима и подземним водама, гдје није потврђено да има поплављених домаћинстава, потврђено је у Градском штабу за ванредне ситуације.

Шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун навео је да према подацима којима Одсјек располаже нема поплављених домаћинстава, те да вода није ушла ни у једну кућу на подручју Бањалуке. "По пријавама у Центар за обавјештавање, наше службе су интервенисале на неколико локација, а махом је било ријечи о подземним водама и проблемима са оборинском канализацијом. Највећи проблеми такве врсте евидентирани су на подручју насеља Чесма и Старчевица", рекао је Ћућун.

Из акумулације Хидроелектране "Бочац" плански се испушта вода како би језеро могло да прими повећани прилив воде, усљед обилних падавина, саопштено је из Управе града.

"Градске службе су у сталној координацији са Хидроелектраном `Бочац`, како не би дошло до значајнијих проблема на подручју Бањалуке, а захваљујући превентивном испуштању воде из акумулације `Бочац`, ријека Врбас апсорбовала је велики прилив набујале Врбање, без изласка из корита", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана