Још једно дјечије игралиште за Лауш

ATV
Још једно дјечије игралиште за Лауш

Најмлађи становници Лауша ускоро би требало да добију још једно игралиште, овај пут у близини цркве.

Игралиште ће, као и недавно отворено у овом насељу у Улици Косте Крсмановића, бити саграђено у оквиру заједничког пројекта Града и Развојног програма УН-а (УНДП) под називом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” .

-Послије избора извођача грађевинских радова на новом игралишту у МЗ Лауш два, очекујемо да би реализација овог посла на терену могла почети ускоро – казали су у надлежном Одјељењу за општу управу, које координира овај пројекат са УНДП-ом.

Уз нова игралишта, у овом великом градском насељу реализује се више значајних инфраструктурних пројеката. У току је велики посао изградње кружног тока код „Сирана”, ту је и изградња новог објекта мјесне заједнице и полицијске станице. Такође, у плану су нова велика саобраћајница која би повезивала Лауш и Паприковац и растеретила гужве у Карађорђевој и Улици Јована Рашковића, те нова спортска дворана поред школе „Свети Сава”.

Иначе, пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” је иницијатива влада Шведске и Швајцарске, а спроводи га УНДП у БиХ, који са 70 одсто средстава учествују у пројектима, док Град учествује са 30 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана