Још једно дјечије игралиште за Лауш

ATV
Још једно дјечије игралиште за Лауш
Још једно дјечије игралиште за Лауш

Најмлађи становници Лауша ускоро би требало да добију још једно игралиште, овај пут у близини цркве.

Игралиште ће, као и недавно отворено у овом насељу у Улици Косте Крсмановића, бити саграђено у оквиру заједничког пројекта Града и Развојног програма УН-а (УНДП) под називом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” .

-Послије избора извођача грађевинских радова на новом игралишту у МЗ Лауш два, очекујемо да би реализација овог посла на терену могла почети ускоро – казали су у надлежном Одјељењу за општу управу, које координира овај пројекат са УНДП-ом.

Уз нова игралишта, у овом великом градском насељу реализује се више значајних инфраструктурних пројеката. У току је велики посао изградње кружног тока код „Сирана”, ту је и изградња новог објекта мјесне заједнице и полицијске станице. Такође, у плану су нова велика саобраћајница која би повезивала Лауш и Паприковац и растеретила гужве у Карађорђевој и Улици Јована Рашковића, те нова спортска дворана поред школе „Свети Сава”.

Иначе, пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” је иницијатива влада Шведске и Швајцарске, а спроводи га УНДП у БиХ, који са 70 одсто средстава учествују у пројектима, док Град учествује са 30 одсто.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана