Град добио првостепену пресуда у предмету Соколски дом у Бањалуци

Срна
Град добио првостепену пресуда у предмету Соколски дом у Бањалуци

​Бањалука - Правобранилаштво Републике Српске добило је првостепену пресуду пред Окружним привредним судом у Бањалуци у предмету Соколски дом заступајући имовинске интересе Града Бањалука.

Уважавајући тужбу Правобранилаштва Републике Српске, суд је прогласио ништавним упис забиљежбе исправке носиоца права располагања-кориштења, која је у земљишној књизи била уписана у корист Соколског друштва, и наложио његово брисање, те успостављање ранијег земљишног стања, саопштено је из Правобранилаштва Српске.

"У тужби је наведено да Соколско друштво, основано 1993. године, није имало законит правни основ за упис у земљишну књигу, јер није било правни сљедбеник Соколског друштва Краљевине Југославије", наводи се у саопштењу.

Из Правобранилаштва Српске напомињу да овом пресудом и у случају правоснажности није завршена правна борба ове институције за имовину Града Бањалука, јер ће се уписи располагања и кориштења на фискултурној згради и дворишту Соколског дома вратити на спортско друштво "Партизан један", на основу уписа из 1988. године.

"Међутим, Правобранилаштво Републике Српске је још 1999. године извршило забиљешку забране отуђења и оптерећења Соколског дома, којим смо онемогућили промет ове непокретности, све док се ово питање коначно не ријеши у корист Града Бањалуке", подсјећају из Правобранилаштва Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана