Забрањено паркирање у улици Ивана Фрање Јукића, двосмјерни саобраћај

А. С.
Забрањено паркирање у улици Ивана Фрање Јукића, двосмјерни саобраћај

Бањалука - Једна од најпрометнијих улица у центру града, улица Ивана Фрање Јукића је реновирана, а наредних дана очекује се измјена режима саобраћаја у једном дијелу ове прометне саобраћајнице.

Како су навели у Одјељењу за саобраћај и путеве, након постављања новог слоја асфалта почела је санација тротоара као и изградња рампи за инвалиде.

- До сада је лицима са инвалидитетом било знатно отежано кретање. Искористили смо ову прилику док траје обнова да изградимо рампе - истичу у одјељењу.

По завршетку ових радова доћи ће до промјене режима саобраћаја, и то на дијелу од улице Краља Алфонса XIII до Српске улице, те ће умјесто досадашњег једносмјерног на наведеном дијелу бити двосмјеран начин одвијања саобраћаја.

- На том дијелу више неће бити дозвољено паркирање, те ће ова улица убудуће бити двосмјерна. Анализа је показала да дио возила која долазе из смјера Градске управе, а имају намјеру да скрену десно, оптерећује раскрсницу код Дома синдиката, јер та возила круже у централној градској зони - навели су из одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана