За пројекте од 10.000 до 70.000 марака

Ј. Ц.
За пројекте од 10.000 до 70.000 марака

Бањалука - Организације цивилног друштва могу до 30. маја да предају приједлог пројеката на јавни позив који је расписао град у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација, а за оне који буду одобрени биће издвојено од 10.000 до 70.000 марака.

Приједлози пројеката могу да буду из области обезбјеђења предуслова у заједници за социјалну укљученост и самосталан живот лица са инвалидитетом, те унапређење бриге о старијим особама, саопштено је из Градске управе.

- Пројекти могу бити и из области заштите дјеце од насиља, занемаривања и злостављања, едукације дјеце о значају здраве исхране и физичке активности. Такође, могу да буду у вези са  обезбјеђивањем културних и едукативних садржаја за дјецу из руралних средина и маргинализованих група, те превенцију малољетничког преступништва што је у складу са развојним циљевима града - истиче се у саопштењу.

Додаје се да једна организација цивилног друштва - невладина организација из БиХ може поднијети више пројектних приједлога, с тим да је 120.000 марака максималан износ који може бити додијељен за спровођење програма током трогодишњег трајања пројекта.

Додатне информације и електронска верзија цијелог пакета пријавне документације може се наћи на интернет страницама: њњњ.ба.ундп.орг и њњњ.бањалука.рс.ба.

Информативни састанак за потенцијалне апликанте "Отворени дан" биће одржан у Дому омладине 16. маја од 10 до 12 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана