Врбас затрпан кесама и смећем

А. С.
Врбас затрпан кесама и смећем

Бањалука - Иако важи за понос Бањалучана и један од симбола града, слика Врбаса посљедњих дана не служи на част ни граду, ни његовим грађанима. Обрасла и запуштена, обала Врбаса је затрпана кесама и смећем.

На овакву ситуацију упозоравају и грађани и удружења, а из Градске управе су поручили да се ускоро може очекивати акција уређивања корита и обале Врбаса.

- Град сваке године издваја новац за кошење траве, уклањање оштећеног дрвећа и отпада, а и ове године ћемо у сарадњи са рониоцима, рафтинг клубом и другим удружењима приступити овом послу - рекао је портпарол Градске управе Миленко Шајић.

Он је додао да, поред надлежних служби, за такво стање Врбаса одговорност сносе и појединци који одлагањем отпада у ријеку, не схватају или не желе да схвате да чине велику штету.

- У наредним данима представници Градске управе састаће се са представницима “Инспектората” и “Вода” како бисмо разговарали и договорили план чишћења - додао је Шајић.

Он је још једном апеловао на грађане да буду савјесни и чувају наше највеће богатство, те да ће надлежни учинити све да се проблем што прије ријеши.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана