Uskoro manje gužve i veća bezbjednost pješaka u Majevičkoj ulici

A. S.
Uskoro manje gužve i veća bezbjednost pješaka u Majevičkoj ulici

Banjaluka - Proširenje kolovoza i izgradnja trotoara u Majevičkoj ulici u punom su jeku, a završetkom ovih radova biće riješen decenijski problem mještana.

Bezbjednost učesnika u saobraćaju, a naročito pješaka u dijelu ove ulice svakodnevno je bila ugrožena, jer je nedostajao dio trotoara.

Predsjednik Mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović kaže da su radove kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, jer jedan mještanin nije želio da proda zemljište. Savanović je istakao da je Majevička ulica veoma prometna, a zbog sužavanja tog dijela puta stvarale su se velike gužve.

- Taj problem će konačno biti riješen i krenulo se u završetak veoma bitne saobraćajnice za ovo naselje. Mjesnoj zajednici Petrićevac će to značiti mnogo, jer će se smanjiti gužve i neće biti velikih zastoja, a pješaci će biti bezbrižniji - istakao je Savanović i dodao da se u tom dijelu ulice nalaze i prostorije MZ, kojima će sada biti olakšan prilaz.

Sa sličnim problemom kubure i mještani Lijevčanske ulice. Naime, vlasnik jedne kuće nije želio da proda dvorište gradu, zbog čega je sada u toj ulici u funkciji samo jedna traka.

Kako su nam rekli iz MZ Petrićevac, rješavanje problema ove dvije ulice je veoma bitno, jer je to važna veza između ovog naselja i Paprikovca, na kojem se nalazi Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana