Ускоро корпе за смеће дуж шеталишта на Старчевици

М. В.
Ускоро корпе за смеће дуж шеталишта на Старчевици

Бањалука - Шетаче и рекреативце мучи недостатак корпи за одлагање смећа на шеталишту дуж Врбаса од Ребровачког моста преко улице Мајке Југовића код моста Венеција па све до психијатријске клинике. Слична ситуација је и у Алеји Светог Саве. Грађани су приморани да носе смеће све док не нађу контејнер или корпу у другим дијеловима града.

Они са мање стрпљења бацају отпад у Врбас, што је погубан еколошки потез, а други опет послије ноћних пијанки конзерве и другу амбалажу одлажу на клупе на мјестима гдје су се дружили.

- Ово је заиста страшно. Шетам свакодневно са псом дуж Врбаса између два моста и имам проблем јер када пас обави нужду врећицу са изметом немам гдје да бацим. О гомилама кутија у којима су биле пице, кесицама за чипс и смоки, испијеним конзервама пива и пластичној амбалажи од сокова не бих да трошим ријечи, јер тог смећа има на тоне. Али људи нису криви што остављају све иза себе када немају гдје да баце отпад - каже становник Старчевице Миладин Мишић.

У Градској управи су рекли да је набавка корпи у току те да ће поменуто шеталиште и још нека мјеста добити гранитне корпе.

- У току је набавка 12 корпи за отпатке. По потписивању уговора приступиће се набавци и распоређивању по приоритетима у складу са могућностима којима располажемо - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана