Сутра почетак изградње амбуланте породичне медицине на Петрићевцу

Срна
Сутра почетак изградње амбуланте породичне медицине на Петрићевцу

Бањалука - У бањалучком насељу Петрићевац сутра ће почети изградња вишенамјенског објекта у који ће бити смјештени амбуланта породичне медицине, мјесна заједница и вртић.

Само за изградњу амбуланте, што представља прву фазу пројекта, биће уложено 210.000 КМ, а извођач радова је предузеће "Тектон".

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је Срни да изградња амбуланте породичне медицине представља прву фазу реализације планираног тронамјенског објеката у који ће, током друге и треће фазе, бити смјештени мјесна заједница и вртић.

Према урађеном пројекту, у објекту ће бити смјештене три амбуланте са пратећим простором за интервенције, лабораторијом, просторијом за одмор особља, санитарним блоком, оставом и чекаоницом са рецепцијом.

Билчар је рекао да ће се амбуланта, вртић и мјесна заједница налазити под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором.

"Сваку од цјелина могуће је засебно градити, а ми посао почињемо градњом амбуланте", додао је Билчар.

Мјештани Петрићевца дуго су чекали на почетак градње објеката различитих друштвених садржаја, а поготово амбуланте јер се тренутно услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике мјештанима овог насеља пружају у дотрајалом и неусловном објекту.

Вишенамјенски објекат ће бити изграђен у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана