Стипендије добило 109 студената

Б. С.
Стипендије добило 109 студената

Бањалука - Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је у петак ранг-листу студената којима је одобрена градска стипендија, по основу успјеха на студију, а укупно 109 студената остварило право.

Укупно, из градске касе за стипендије ученицима и студентима у овој години биће издвојено милион и по КМ. Према подацима овог одјељења, на конкурс за додјелу стипендија града студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2018/2019. години пристигло је укупно 430 захтјева студената, који су конкурисали за једну од три врсте стипендија. Додали су да је од овог броја запримљених захтјева, негативно ријешено 69.

- У завршној фази је и обрада захтјева по друга два критеријума, према социјалном статусу и за дефицитарна занимања - навели су из одјељења и подсјетили да су и у овој академској години студенти могли да конкуришу за три врсте стипендија, према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и на основу успјеха на студију.

Највећа подршка је предвиђена за студенте који су изабрали дефицитарно звање, и то мјесечно 250 КМ, а за остале студенте 130 КМ. Комплетна ранг-листа објављена је на огласној табли у приземљу зграде Градске управе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана