Слиједи уништавање глодара у канализацијама

Д. Б.
Слиједи уништавање глодара у канализацијама

Бањалука - Доласком повољнијих временских прилика, односно нешто виших температура, почело је и уништавање глодара на подручју града. Тако већ десетак дана радници предузећа “Еко-бел” спроводе дератизацију, а протеклог викенда овом акцијом биле су обухваћене зелене површине, односно паркови и травњаци.

- У првој фази уништавања глодара акценат је, поред зелених површина, стављен и на дератизацију социјалних и здравствених установа, као и школских и предшколских објеката - казали су у предузећу “Еко-бел”.

Поред уништавања одраслих јединки, циљ је сузбити и њихово размножавање.

Дератизација ће бити спроведена у свим субјектима који се финансирају из градске касе.

- Отрови за глодаре већ су постављени у насељима Борик, Центар један, Центар два, Старчевица и Лазарево. Дератизација је извршена и у дијелу приградских насеља, углавном уз водотоке - казали су у предузећу “Еко бел” и додали да ће се у наредном периоду приступити уништавању глодара у халама предузећа, као и у канализационој мрежи.

Грађани поздрављају поменуте активности.

- Добро је познато да је канализациона мрежа главно станиште пацова, који су опасни по људе јер могу да пренесу разне болести и зато треба посебно добро одрадити дератизацију у том подручју. Поред глодара, надам се да ће се градске власти потрудити да  буде урађено и запрашивање комараца, који су, поред тога што су велика напаст, такође постали преносници болести - каже становница насеља Долац Јасмина Мусић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана