Selak: Izgradnja saobraćajnice veliki dan za Šargovac

Srna
Selak: Izgradnja saobraćajnice veliki dan za Šargovac

Banjaluka - Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije /SP/ Banjaluka Goran Selak rekao je Srni da je početak izgradnje centralne saobraćajnice u banjalučkom naselju Šargovac veliki dan za mještane jer će biti riješen dugogodišnji problem.

“Ovo je za Banjaluku jedan od najvećih projekata saobraćajne infrastrukture u ovoj godini”, istakao je Selak.

On je naglasio da treba nastaviti sa saradnjom i dobrom komunikacijom građana sa Gradskom upravom i Vladom Republike Srpske s ciljem rješavanja prioritetnih problema građana.

“U ime mještana, želim da zahvalim Vladi, posebno predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović koja je, dok je bila premijer, imala razumijevanja za našu inicijativu, kao i Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji su učinili sve da projekat bude realizovan”, rekao je Selak.

Na inicijativu Gradskog odbora SP-a zatražena je podrška od Vlade Srpske za finansiranje projekta.

U naselju Šargovac danas je počela izgradnja 900 metara centralne saobraćajnice na koju su mještani čekali decenijama.

Vrijednost investicije je 945.000 KM, a planirana je izgradnja saobraćajnice u dužini od oko 900 metara, širine šest metara i sa obostranim trotoarima.

U okviru modernizacije Šargovačke ulice biće izgrađena oborinska i fekalna kanalizacija, javna rasvjeta i dva autobuska stajališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana