Селак: Изградња саобраћајнице велики дан за Шарговац

Селак: Изградња саобраћајнице велики дан за Шарговац 14.03.2019 16:52 | Срна

Бањалука - Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије /СП/ Бањалука Горан Селак рекао је Срни да је почетак изградње централне саобраћајнице у бањалучком насељу Шарговац велики дан за мјештане јер ће бити ријешен дугогодишњи проблем.

“Ово је за Бањалуку један од највећих пројеката саобраћајне инфраструктуре у овој години”, истакао је Селак.

Он је нагласио да треба наставити са сарадњом и добром комуникацијом грађана са Градском управом и Владом Републике Српске с циљем рјешавања приоритетних проблема грађана.

“У име мјештана, желим да захвалим Влади, посебно предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић која је, док је била премијер, имала разумијевања за нашу иницијативу, као и Градској управи на челу са градоначелником Игором Радојичићем који су учинили све да пројекат буде реализован”, рекао је Селак.

На иницијативу Градског одбора СП-а затражена је подршка од Владе Српске за финансирање пројекта.

У насељу Шарговац данас је почела изградња 900 метара централне саобраћајнице на коју су мјештани чекали деценијама.

Вриједност инвестиције је 945.000 КМ, а планирана је изградња саобраћајнице у дужини од око 900 метара, ширине шест метара и са обостраним тротоарима.

У оквиру модернизације Шарговачке улице биће изграђена оборинска и фекална канализација, јавна расвјета и два аутобуска стајалишта.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица