Седам деценија постојања АНИП Веселин Маслеша уткали у документарац

И. К.
Седам деценија постојања АНИП Веселин Маслеша уткали у документарац

Бањалука - У седам деценија постојања бањалучки Ансамбл народних игара и пјесама (АНИП) "Веселин Маслеша" показао је да је једно од културно-умјетничких друштава са највећим репертоаром у БиХ, што показују бројна признања, ордени, али и чињеница да је покретни музеј змијањског веза и његов амбасадор у свијету.

Велики јубилеј АНИП "Веселин Маслеша" обиљежио је свечаном академијом у концертној дворани Банског двора. Читав програм испратило је приказивање најважнијих сегмената документарног филма о ансамблу који је снимљен у току ове године, а вече су употпунили и наступи вишедеценијских пријатеља ансамбла СПД "Јединство", Етно-група "Ива", те реномирана умјетница и некадашња чланица "Маслеше" Свјетлана Цеца Видовић.

Осим прегледа досадашњих успјеха, на академији је скренута пажња на проблеме са простором с којима је ансамбл суочен од постојања. Директор ансамбла Немања Кнежевић уручио је признања установама, институцијама и појединцима с којима одржавају дугогодишњу сарадњу, а међу њима је и "Глас Српске".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана