Радојичић: Нема градње у Новој вароши - остаје зелена површина!

ELTA TV
Радојичић: Нема градње у Новој вароши - остаје зелена површина!

Бањалука - Нацртом регулационог плана за интерполацију објеката друштвеног садржаја на углу улица Тина Ујевића и Драгише Васића на простору мјесне зеједнице Нова варош била је предвиђена изградња стамбено-пословног објекта, али од тога и дефинитивно неће бити ништа.

Ово је потврдио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић који је вечерас боравио у радној посјети Савјету ове Мјесне заједнице те је на тај начин удовољио њиховом захтјеву као и осталим мјештанима Нове вароши.

- Грађани се нису сагласили за изградњу новог објекта који је једним дијелом био предвиђен и за потребне просторије за саму мјесну заједницу. Ако грађани кажу да се не ради на тој површини то је потпуно у реду и ми немамо никакав императив да се мимо њихове воље ту и гради објекат. Дакле, регулациони план се на овом дијелу неће мијењати и остаће и даље зелена површина – јасан је био Игор Радојичић.

У Савјету мјесне заједнице Нова варош такође су задовољни што неће бити градње на зеленој површини.

- Ми смо и раније говорили како је став Савјета наше мјесне заједнице да се не гради никаква грађевина на зеленој површини и сада смо добили потврду од градоначелника Игора Радојичића да ће бити удовољено нашем захтјеву. Сад нам остаје проблем гдје ћемо направити нове и боље просторије у којима би се могли обављати бројни друштвено корисни послови - поручио је Манојла Зрнић, предсједник Савјета МЗ Нова варош.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић заједно са представницима МЗ Нова варош обишао је и радове на новом игралишту за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана