“Procvjetala” Gospodska ulica

V. G.
“Procvjetala” Gospodska ulica

Banjaluka - U susret drugom izdanju “Banjalučkog festivala cvijeća”, koji će biti održan od 17. do 19. maja u Domu omladine, omiljeno šetalište građana, popularna Gospodska ulica, dobilo je pokretni drvored. Desetak žardinjera, u kojima dominira indijski jorgovan, a oko njega drugo cvijeće, dodatno je uljepšalo centar grada.

- Dio ulice Veselina Masleše ukrašen je lagerstremijom, ukrasnim gromom i sa više vrsta cvijeća, od kojih ističemo bungeviliju kao jednu od najbogatije cvjetajućih puzavica. Tako je glavna gradska pješačka zona ukrašena za ljepši ugođaj kako sugrađana, tako i turista, koji ovog proljeća i ljeta planiraju da posjete grad - saopšteno je iz Gradske uprave.

Ni prolaznici nisu krili zadovoljstvo ukrasnim žardinjerama.

- Gospodska ulica je procvjetala. Uz banjalučku mladost i ljepotu, a tu podrazumijevam našu djecu, i ovo cvijeće daje epitete Banjaluci da je grad zelenila i omladine. Prvo, ovo je za nas građane prelijep prizor, a i turisti koji dođu moći će da pričaju koliko je naš grad lijep u proljeće - kazala je stanovnica centra Danijela Pantić.     

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana