Повратак матуранта Учитељске школе у средњошколске дане послије пола вијека

И. Б.
Повратак матуранта Учитељске школе у средњошколске дане послије пола вијека

Бањалука - Матуранти који су завршили Учитељску школу 1969. године окупиће се након 50 година како би обиљежили овај значајан јубилеј.

- Састајали смо се сваких десет година, али ово је нешто посебно с обзиром на то да је прошло пола вијека откад смо изашли из школских клупа. Осјећам се узбуђено и једва чекам, с тим што ће бити и туге јер доста колега није више међу нама. Те године матурирало је 166 ученика, а ако нам се одазове и педесетак, бићемо веома задовољни - казала је бивша матуранткиња Мирјана Предраговић.

Како би овај посебан догађај прославили у што већем броју, упутили су позив генерацији која је испит зрелости положила те 1969. године. 

- Састаћемо се поново, овога пута да прославимо 50 година матуре. Окупићемо се да нас сјећање мине, да се преброје сиједе главе, да се препознају другови и другарице из школске клупе и да се још једном присјетимо дружења и школских дана - поручили су усхићени матуранти.

Окупљање је заказано за 8. ју­н у 11 часова у школском дворишту некадашње Учитељске школе, садашњег Природно-математичког факултета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана