Поправљена расвјета и обновљене улице

М. В.
Поправљена расвјета и обновљене улице

Бањалука - Јавна расвјета у Љубачеву поправљена је захваљујући мјештанима који су путем апликације “Грађанска патрола” пријавили овај проблем.

Из Градске управе је саопштено да је извођачу радова издат налог за интервенције по пријави грађана за поправке у улицама Горана Радуловића Бимбе, Југ Богдана, Браће и сестара Ољача и на Чокорским пољима. Додају да је крајем маја било замјерки на одржавање линије градског превоза 17 а, указавши на то да превозник не вози по предвиђеној путањи.

- Саобраћајни инспектор је обавио контролу у сједишту превозника, гдје је наређено да се путници превозе регистрованом трасом - истиче се у саопштењу.

Путем “Грађанске патроле” евидентирана је и пријава о прекопу у улици Краља Александра Првог Карађорђевића, након чега је утврђено да је површина прекопана због градње водоводне мреже и да је по налогу инспектора санирана.

- У улици Бранка Поповића је постављена сливна решетка која је недостајала, а током овог мјесеца, по пријава грађана, кошене су и површине у Срђе Злопоглеђе, Калемегданској и Јована Дучића - наводи се у саопштењу.

Више пријава односило се на оштећења на саобраћајницама, а грађани често пријављују и непрописна паркирања, несавјесно одлагање отпада и друге проблеме. Мобилна апликација “Грађанска патрола”, путем које суграђани могу да пријаве комуналне проблеме, доступна је путем платформи Плаџ сторе и Апп сторе, потпуно бесплатно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана