Поновљен тендер за нови мост у Драгочају

Срна
Поновљен тендер за нови мост у Драгочају

Бањалука - За изградњу новог моста у бањалучком насељу Драгочај поново је покренута јавна набавка за избор извођача радова, након што је први тендер поништен пошто је пристигла понуда била већа од процијењене вриједности, речено је Срни у Одјељењу за саобраћај и путеве Градске управе Бањалука.

У овом одјељењу истичу да је према другој поновљеној јавној набавци за изградњу моста процијењена вриједност радова око 200.000 КМ, а сви заинтересовани понуђачи треба да се пријаве до 31. октобра.

Према плановима Одјељења за саобраћај и путеве, градња моста у Драгочају већ је требало да почне.

“Нажалост, нисмо успјели добити извођача из првог покушаја јер је понуђач за тај пројекат тражио више за око 50.000 КМ у односу на процијењену вриједност. Унутрашњом реалокацијом успјели смо обезбиједити додатна средства и сада понављамо јавну набавку”, појаснили су у одјељењу.

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве навели су да је план да у току ове године изаберу извођача, резервишу средства и сходно временским приликама, започну радове.

Нови мост, према подацима тог одјељења, биће дуг 13 и широк девет метара, имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по.

Изградњом новог моста у центру Драгочаја требало би да буде смањен ризик од изливања ријеке Драгочајке.

У надлежном одјељењу истичу да је због смањеног профила рјечица Драгочајка честим изливањем из корита у зони постојећег моста, задавала муке локалном становништву протеклих година.

“Зато је одлучено да се мост реконструише, односно изгради потпуно нови”, рекли су Одјељењу за саобраћај и путеве и додали да ће по изградњи новог моста бити потребно урадити и приступне саобраћајнице и уредити корито Драгочајке.

У насељу Драгочај прошле седмице у функцију је пуштен нови мост преко рјечице Драгочајке у Градини за који је из градског буџета издвојено 50.000 КМ, а саграђен је на локалном путу Градина-Кауре-Шалићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана