Појачан тим за израду апликације

Б. Ц.
Појачан тим за израду апликације

Бањалука - Ради израде коначне апликације за кандидатуру Бањалуке за европску престоницу културе 2024. године одлуком градоначелника Игора Радојичића проширен је досадашњи седмочлани тим, који је водио овај пројекат, на екипу од 13 људи. Нова имена су београдски сликар и глумац Урош Ђурић, градски архитекта Иван Рашковић, градски пејзажни архитекта Огњен Шукало, директор ЈУ Бански двор и композитор Младен Матовић, економиста Никола Кужет и финансијски стручњак Синиша Куртеш.

- Ради се о комбинованом тиму који би требало да припреми коначну апликацију и то не само дио који се односи на умјетничке садржаје, већ је потребно разрадити и неке друге концепте, што укључује комуникације, маркетинг, финансијски план и урбанистичко-просторна рјешења. У септембру или октобру требало би да бранимо наш пројекат у Бриселу - закључио је градоначелник Игор Радојичић.

Свестрани умјетник из Београда Урош Ђурић истакао је да је учествовао у разним културним пројектима.

- Сматрам да могу да дам пуни допринос у овом значајном пројекту. У посљедњих годину, двије много сам радио овдје са врхунским професионалцима у области културе. Вјерујем да ћемо квалитетно обавити свој задатак и да ће Бањалука бити престоница европске културе - казао је Ђурић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана