Подстицаји отварају 252 радна мјеста

В. П.
Подстицаји отварају 252 радна мјеста

Бањалука - Расподјелом 620.000 марака подстицаја за набавку опреме и машина, те за преквалификацију радника биће отворена 252 радна мјеста.

Градоначелник Игор Радојичић је јуче додијелио уговоре о расподјели ових средства за 49 привредника.

- Кроз преквалификацију биће подржано осам привредних субјеката који ће добити 100.000 марака и 41 кроз набавку основних средстава у укупном износу од 520.000 КМ - навео  је Радојичић.

Нагласио да је највеће интересовање исказано за суфинансирање набавке основних средстава, пошто је за ове субвенције конкурисало више од стотину привредника.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић је напоменуо да је посебно значајно то што се кроз ове  субвенције помаже занатском сектору.

- Кроз линију набавке опреме подржали смо и два стара заната и то обућарски и вуновлачарски, који је уједно и једини у Бањалуци - рекао је Комљеновић и најавио да ће у понедјељак подстицаје, први пут добити и шест средњих школа за опремање кабинета за извођење практичне наставе.

Једна од фирми која је добила подстицаје је “Келман”, која  послује у области металних конструкција.

- Добили смо 20.000 марака за набавку машине за ласерско резање метала и запошљавање нова три радника - рекао је  представник ове фирме Александар Кецман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана