Почела обнова улица у пет насеља

Ј. С.
Почела обнова улица у пет насеља

Бањалука - Грађевинске екипе почеле су санацију путног правца Бочац - Крмине - Агино Село - Тисовац, у оквиру плана којим је предвиђена обнова пет саобраћајница на сеоском подручју.

У Бочцу ће бити саниране три дионице овог пута, дужине 560 метара, а ускоро почињу радови на још четири саобраћајнице: у Карановцу од моста према фабрици воде, на путу за Мотике, путу Бистрица - Горња Пискавица - Пискавица и Куљани - Барловци - Церици. У сваком од ових насеља биће санирано по 500 метара саобраћајница, а укупна вриједност свих радова, укључујући и пут Бочац - Агино Село, износи 350.000 КМ.

У Одјељењу за саобраћај и путеве истичу да пут у Куљанима обнављају већ трећу годину узастопно, тако да би ове године у овом насељу требало да буде санирано километар и по саобраћајнице.

Интензивно се ради и на санацији коловоза и пјешачких површина на градском подручју. Том санацијом обухваћене су улице Огњена Прице, Симе Миљуша, Тешана Подруговића, Станка Божића, Царице Милице, као и она у универзитетском кампусу. Поред тога, ради се и на санацији коловоза на Пониру, те у улицама Косте Јарића и Деспота Стефана Лазаревића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана