Počela izgradnja vodovoda za Rekavice

J. S.
Počela izgradnja vodovoda za Rekavice

Banjaluka - Izgradnja vodovoda vrijednog više od 410.000 KM u Rekavicama počela je u petak. Problem napajanja ove mjesne zajednice biće riješen izgradnjom novog distributivnog cjevovoda, kao i prespajanjem distributivne mreže na novi sistem.

Kako je naglasio gradonačelnik Igor Radojičić, stanovništvo ovog kraja već dugi niz godina ima hronične probleme sa snabdijevanjem vodom, zbog čega je bila neophodna izgradnja novog sistema.

- U ljetnjem periodu dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže, pa naselja u višim zonama ostaju bez napajanja ili je isporučena količina vode neznatna. Nadamo se da će ovog ljeta posao biti gotov i da ćemo konačno riješiti veliki problem ovog kraja - naglasio je Radojičić. Dodao je da su počeci izgradnje bili planirani još prošle godine, ali je projekat odložen zbog nezainteresovanosti za izvođenje radova.

Iz Gradske uprave su dodali da ove godine očekuju ulaganje od 7,8 miliona KM za nastavak realizacije projekta “Crno vrelo”, koji treba da dovede vodu do 20.000 potrošača.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana