“Plavi telefon” 2018. pozvan 3.300 puta

I. K.
“Plavi telefon” 2018. pozvan 3.300 puta

Banjaluka - Linija pomoći i prijateljstva “Plavi telefon” iza sebe ima pet uspješnih godina poslovanja, 9.000 poziva, 15 volontera i veliku zahvalnost svojih korisnika, a postignuti uspjeh u prethodnoj godini nalazimo u činjenici da je naša slušalica podignuta čak 3.300 puta, rekla je koordinator “Plavog telefona” Snježana Ivanović.

- Linija pod nazivom “Plavi telefon” postoji od 2013. godine. Naša želja je da svako dijete čuje za nas, a da smo sve popularniji govori 3.300 poziva u prethodnoj godini, što čini više od trećine od ukupnog broja - kazala je Ivanovićeva za “Glas Srpske”.

Cilj projekta je savjetodavno pružanje pomoći mladima, a pozivi su se najčešće odnosili na zlostavljanje i nasilje, porodične i školske probleme, te fizički izgled.

- Najčešće dobijamo pozive od djece koja su žrtve nasilja i zlostavljanja, zbog čega i jeste pokrenuta linija. Pored toga imamo i veliki broj poziva mladih koji imaju problema u porodici ili sa vršnjacima, kao i teškoće u vezi sa učenjem. Izdvojila bih i pozive sa temom seksualnosti, seksualnog i reproduktivnog zdravlje, gdje djeca i mladi obično žele da se više informišu - istakla je Ivanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana