Pehari na kraju završe u Brčkom

Nikola Lučić
Pehari na kraju završe u Brčkom

Brčko - Posljednjih šest sezona pehari namijenjeni odbojkaškom šampionu BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji stanuju u Brčkom, pošto su Bimal Jedinstvo i Mladost i ove sezone nastavili dominaciju kojoj se ne nazire kraj.

Sa dvije pobjede u pet setova u finalnoj seriji protiv Kaknja izabranici Branka Mišića obezbijedili su šestu uzastopnu duplu krunu, dok su “princeze” bez većih problema opravdale ulogu favorita protiv Gacka, ostvarivši dva ubjedljiva trijumfa. Brčaci su se tako dodatno približili Kaknju, koji je rekorder jer u svojoj kolekciji ima 11 državnih pehara.

- Dokle god budemo imali podršku želimo da održimo kvalitet i nadam se da ovo može još da potraje. Teška sezona je iza nas, imali smo dosta kadrovskih problema. Poslije ispadanja iz CEV kupa napustio na je Nemanja Božić, Žarko Kisić otišao je pred završnicu Kupa BiH, dok se jedan od ključnih igrača Andrija Divljan povrijedio. Međutim, pokazali smo kvalitet i motivaciju da uprkos svim problemima izađemo jači i završimo sezonu onako kako treba - rekao je Mišić.

Iako su klubovi iz Brčkog navikli svoje navijače na osvajanje svih mogućih trofeja, Mišić je poručio da je jako teško držati kontinuitet i opstati na vrhu tako dugo.

- Ove sezone liga je bila izuzetno jaka i ujednačena. Ekipe poput Borca, Domaljevca i Kaknja imaju jako dobre igrače, a to se najbolje vidjelo u finalnoj seriji, pošto smo oba meča dobili u pet setova. Sada slijedi pauza i zaslužen odmor, nakon čega treba početi sa pripremama za narednu sezonu, u kojoj će ambicije ponovo biti najviše - izjavio je Mišić.

Da je Brčko grad odbojke potvrdile su i igračice Bimal Jedinstva, koje posljednjih 13 sezona ne ispuštaju šampionski pehar iz ruku. Posljednji put im to nije pošlo za rukom 2006. godine, kada je titula otišla u Tuzlu. Jedna od ključnih odbojkašica ekipe Smaila Pezerovića je Ana Gajić, koja je došla do trećeg trofeja prvaka BiH.

- Zaista uspješna sezona je iza nas. Zna se da su svake godine cilj tri titule i uspjeli smo svima da pokažemo da smo najkvalitetnije u domaćim okvirima. Naredne sezone želimo da napravimo i veći iskorak u Evropi - zaključila je Gajićeva.

 

Srednjoevropska liga

Bimal Jedinstvo i Mladost u narednoj sezoni mogli bi da postanu dio Srednjoevropske lige, u kojoj nastupaju timovi iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije i drugih evropskih liga, ali sve tek treba da bude realizovano.

- Kada klubovi sagledaju sve uslove i troškove koji ih čekaju, onda će biti donesena odluka. Nakon toga na potezu je Odbojkaški savez BiH, da bi na kraju sve aminovao CEV, koji neće praviti problem, ukoliko sve bude dogovoreno unutar saveza - rekao je predsjednik OS RS Milutin Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana