Пехари на крају заврше у Брчком

Никола Лучић
Пехари на крају заврше у Брчком

Брчко - Посљедњих шест сезона пехари намијењени одбојкашком шампиону БиХ у мушкој и женској конкуренцији станују у Брчком, пошто су Бимал Јединство и Младост и ове сезоне наставили доминацију којој се не назире крај.

Са двије побједе у пет сетова у финалној серији против Какња изабраници Бранка Мишића обезбиједили су шесту узастопну дуплу круну, док су “принцезе” без већих проблема оправдале улогу фаворита против Гацка, остваривши два убједљива тријумфа. Брчаци су се тако додатно приближили Какњу, који је рекордер јер у својој колекцији има 11 државних пехара.

- Докле год будемо имали подршку желимо да одржимо квалитет и надам се да ово може још да потраје. Тешка сезона је иза нас, имали смо доста кадровских проблема. Послије испадања из ЦЕВ купа напустио на је Немања Божић, Жарко Кисић отишао је пред завршницу Купа БиХ, док се један од кључних играча Андрија Дивљан повриједио. Међутим, показали смо квалитет и мотивацију да упркос свим проблемима изађемо јачи и завршимо сезону онако како треба - рекао је Мишић.

Иако су клубови из Брчког навикли своје навијаче на освајање свих могућих трофеја, Мишић је поручио да је јако тешко држати континуитет и опстати на врху тако дуго.

- Ове сезоне лига је била изузетно јака и уједначена. Екипе попут Борца, Домаљевца и Какња имају јако добре играче, а то се најбоље видјело у финалној серији, пошто смо оба меча добили у пет сетова. Сада слиједи пауза и заслужен одмор, након чега треба почети са припремама за наредну сезону, у којој ће амбиције поново бити највише - изјавио је Мишић.

Да је Брчко град одбојке потврдиле су и играчице Бимал Јединства, које посљедњих 13 сезона не испуштају шампионски пехар из руку. Посљедњи пут им то није пошло за руком 2006. године, када је титула отишла у Тузлу. Једна од кључних одбојкашица екипе Смаила Пезеровића је Ана Гајић, која је дошла до трећег трофеја првака БиХ.

- Заиста успјешна сезона је иза нас. Зна се да су сваке године циљ три титуле и успјели смо свима да покажемо да смо најквалитетније у домаћим оквирима. Наредне сезоне желимо да направимо и већи искорак у Европи - закључила је Гајићева.

 

Средњоевропска лига

Бимал Јединство и Младост у наредној сезони могли би да постану дио Средњоевропске лиге, у којој наступају тимови из Словеније, Хрватске, Мађарске, Србије и других европских лига, али све тек треба да буде реализовано.

- Када клубови сагледају све услове и трошкове који их чекају, онда ће бити донесена одлука. Након тога на потезу је Одбојкашки савез БиХ, да би на крају све аминовао ЦЕВ, који неће правити проблем, уколико све буде договорено унутар савеза - рекао је предсједник ОС РС Милутин Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана