“Паук” служба у Бањалуци добија треће возило

nezavisne.com
“Паук” служба у Бањалуци добија треће возило

Бањалука - “Паук” служба ускоро би требало да добије ново возило, чијом набавком ће она имати боље услове за рад, потврдили су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Град тренутно располаже са два специјална возила за премјештање оних који су непрописно паркирани.

“Ова два 'паук' возила, која имамо у нашој служби, набављена су 2008. године, а њихово вријеме амортизације је истекло те се у задње вријеме веома често кваре”, истакли су у овом одјељењу.

Додали су да је набавка новог возила потребна овој служби, те да су у 2018. години укупно премјестили 1.766 возила.

“Константан је пораст броја регистрованих возила у граду, али и навика возача које се огледају у непрописном паркирању, те је неопходно да 'Паук' служба буде опремљена ради спровођења регулативних мјера”, казали су у надлежном одјељењу.

Према њиховим ријечима, предложили су набавку новог возила кроз ребаланс буџета, како би ефикасније обављали свој посао и тиме повећали безбједност саобраћаја.

Градоначелник Игор Радојичић раније је рекао да је потребно да се “Паук” служба опреми новим возилом те да ће оно временом само себе отплатити.

Многи грађани подржавају ову набавку јер су огорчени на несавјесне возаче који се непрописно паркирају и тиме угрожавају безбједност учесника у саобраћају.

“Често возила паркирају на тротоаре те су пјешаци принуђени да иду улицом и на тај начин ризикују свој живот”, казала је Мартина М.

Са њом се слаже и Владимир П., који је рекао да несавјесни возачи понекад блокирају и читаву улицу и тиме онемогућују пролазак других возила.

“Сматрам да у нашем граду треба да буде више 'паук' возила, јер много возача не поштује прописе и тиме угрожавају друге”, казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана