Нови критеријуми за избор удружења од интереса за град

А. С.
Нови критеријуми за избор удружења од интереса за град

Бањалука - Одјељење за борачко-инвалидску заштиту предложило је Скупштини града критеријуме за утврђивање удружења од интереса за град, у оквиру припрема за избор оних који испуњавају прописане услове.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Драгомир Кесеровић најавио је да ће послије усвајања ове одлуке бити покренута процедура за избор удружења која ће добити овај статус.

- У оквиру буџета Одјељења за борачко-инвалидску заштиту планирана су два гранта за суфинансирање пројеката и активности - истакао је Кесеровић.

Која ће удружења добити овакав статус и могућност коришћења средстава утврђује Скупштина града, на приједлог градоначелника.

- Удружење може стећи статус од интереса за град ако је регистровано и дјелује на подручју града, ако је у свом дјеловању остварило значајне резултате у области побољшања материјалног и социјалног положаја учесника ослободилачких ратова, у афирмацији и очувању тековина ослободилачких ратова, као и у обиљежавању значајних догађаја и датума из ослободилачких ратова - закључио ­је Кесеровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана