Научили како да се одбране од ватре

В. Г.
Научили како да се одбране од ватре

Бањалука - Ученици осмих и деветих разреда из 12 основних школа знају како да се убудуће одбране од ватре и да реагују у случају пожара јер су били активни на предавањима о цивилној заштити која су слушали мјесец дана.

- Циљ ових предавања, којима је присуствовало око 1.500 ученика, био је да се школарци упознају са основним елементима цивилне заштите, а посебно нас је обрадовала заинтересованост ученика за ову тему - кажу у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице.

Како наводе, у априлу ће бити настављена предавања о значају и организацији цивилне заштите у још девет градских основних школа.

Шеф Одсјека Младен Ћућун истакао је да је интересовање било на високом нивоу и да су ученици с великом пажњом приступили предавањима.

- Предавања су била усмјерена на значај заштите и спасавања, а теоретски дио су представили и ватрогасци - додао је Ћућун.

Малишани истичу да су предавања била изузетно занимљива.

- Научили смо много тога, а најважније је да се знамо одбранити од ватре и како да позовемо ватрогасце - казао је један од ученика који је слушао предавање, а није желио да му објавимо име.

 

В. Г.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана