Најљепше пјесме и игре одзвањаће Кастелом

Ј. Ц.
Најљепше пјесме и игре одзвањаће Кастелом

Бањалука - Цјеловечерњим концертом Ансамбла народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” вечерас ће у 21 час на трврђави Кастел бити обиљежено 70 година постојања и одржан први концерт у оквиру четири дана манифестације Фестивал српског фолклора.

На јубиларном концерту наступиће све играчке групе АНИП “Маслеша”, од школице фолклора до ветерана, њихов велики народни оркестар и мушка и женска пјевачка група.

- Занимљиво је да ће са посебним тачкама наступити и поставе играча, музичара и пјевача који су учествовали у обиљежавању 50 и 60 година постојања ансамбла те ће овом приликом поново показати своје умијеће упркос вишегодишњој паузи - рекли су из АНИП “Маслеша”.

Друго фестивалско вече, које ће бити одржано сутра, предвиђено је за наступ свих културно-умјетничких друштава, односно ансамбала Бањалуке, “Маслеше”, “Чајавца”, “Пелагића”, “Пискавице”, “Светог Саве”,  “Младости”, “Српских витезова”, “14. фебруара” и  “Опанка”.

Гости из Минхена, Крагујевца, Сремске Митровице и Требиња наступиће у оквиру треће вечери у суботу, док ће посљедње вечери, у недјељу, грађани имати прилику да уживају у цјеловечерњем концерту Националног ансамбла Србије “Коло” који ће својим наступом отворити домаћини.

Организатори су истакли да ће у случају лошег времена вечерашњи концерт бити помјерен за сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана