Na Rakovačkim barama gradi se veliko skladište za potrebe civilne zaštite

Srna
Na Rakovačkim barama gradi se veliko skladište za potrebe civilne zaštite

Banjaluka - U okviru izgradnje velikog magacina za Civilnu zaštitu i vatrogasnu službu u banjalučkom naselju Rakovačke bare, vrijednog 650.000 KM, završeni su zemljani radovi i u toku je podizanje čelične konstrukcije za objekat, saopšteno je iz gradske uprave.

Šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun rekao je da će, čim vremenske prilike dozvole, početi i izgradnja temeljne ploče. “Osim za potrebe civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijal za Zimsku službu”, napomenuo je Ćućun.

Prema njegovim riječima, magacin će, osim za skladištenje sredstava, služiti i u vanrednim situacijama za podjelu uniformi, te lične i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

“U objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe, biće opremljen i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme”, rekao je Ćućun.

Veliki montažno-demontažni objekat gradi se u krugu “Pauk” službe na Rakovačkim barama, na površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana