На Раковачким барама гради се велико складиште за потребе цивилне заштите

Срна
На Раковачким барама гради се велико складиште за потребе цивилне заштите

Бањалука - У оквиру изградње великог магацина за Цивилну заштиту и ватрогасну службу у бањалучком насељу Раковачке баре, вриједног 650.000 КМ, завршени су земљани радови и у току је подизање челичне конструкције за објекат, саопштено је из градске управе.

Шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун рекао је да ће, чим временске прилике дозволе, почети и изградња темељне плоче. “Осим за потребе цивилне заштите, што му је примарна сврха, овај објекат ће олакшати и рад Одјељењу за саобраћај и путеве, јер ће у њему моћи складиштити со и материјал за Зимску службу”, напоменуо је Ћућун.

Према његовим ријечима, магацин ће, осим за складиштење средстава, служити и у ванредним ситуацијама за подјелу униформи, те личне и заједничке опреме у случају потребе спасавања.

“У објекту ће бити складиштен и материјал за заштиту од поплава, те машине које посједујемо за пуњење врећа. Такође, биће опремљен и административним простором и канцеларијом за задуживање опреме”, рекао је Ћућун.

Велики монтажно-демонтажни објекат гради се у кругу “Паук” службе на Раковачким барама, на површини од око 1.300 метара квадратних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана