Mještani u Krminama dobijaju društveni dom poslije pola vijeka

M. V.
Mještani u Krminama dobijaju društveni dom poslije pola vijeka

Banjaluka - Gradnja društvenog doma u Krminama počela je u petak, na radost mještana, jer će dobiti objekat u kojem će moći da održavaju svečanosti, organizuju sastanke i druge aktivnosti od značaja za njihovo selo.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je sa saradnicima posjetio u petak ovu mjesnu zajednicu, naglasio je da je program obnove društvenih domova na seoskom i prigradskom području počeo prošle godine.

- Obnovljeni su domovi u Debeljacima i Dragočaju, uskoro će biti gotovi i radovi u Ljubačevu, a sada u Krminama počinjemo gradnju doma na mjestu gdje je bio nekadašnji - kazao je Radojičić.

Prema njegovima riječima, ideja je da ljudi dobiju mjesta za okupljanje, za društvene sadržaje, da seoska i prigradska područja žive i oko nekih malih centara okupljanja, gdje će se dešavati neki društveni događaji.

Radove izvodi preduzeće “Progres gradnja”, a zajedno sa nabavkom i ugradnjom stolarije koštaće oko 75.000 KM. Plan je da do početka jeseni objekat bude stavljen pod krov.

Član Savjeta MZ Krmine Srbo Božić zahvalio je Radojičiću i gradu na izdvojenim sredstvima za novi dom.

- Naš stari dom je izgorio prije 50 godina, tako da će sa ovim novim to biti ponovno rađanje Krmina. Novi objekat poslužiće nam za sastanke mještana i Savjeta MZ, ali i za održavanje društvenih sadržaja - naveo je Božić.

Podsjetio je da je polovinom maja počela i obnova društvenog doma u Verićima, za šta je izdvojeno oko 100.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana